Artikler

9l_326fiszk-luca-bravo.jpg

Å finne riktig tone

Riktig innhold på hjemmesiden din bygger tillit og skaper salg. Men riktig tone er det som virkelig gjør at du kommer ordentlig innpå kundene dine.

Tone har med måten du sier ting på. Stemningen i teksten. Ordene du bruker. Det er ikke bare lengden på artiklene som skiller Morgenbladet fra Dagbladet.

Å finne riktig tone og å være tro mot denne i alle kanaler, kan bidra til:

  • Å skille deg fra konkurrentene
  • Å knytte deg nærmere kundene dine
  • Å styrke merkevaren din


Undersøkelser viser at ulik stil og tone på en hjemmeside har målbar effekt på merkevarens grad av opplevd sympati, tillit og attraktivitet. Den type tone som scorer høyest er henholdsvis uformell, saklig og moderat entusiastisk.

Mange utfordrerbedrifter velger den uformelle og personlige stilen. De skrur på sjarmen. Oatly er et godt eksempel. Sørlandschips et annet.

Mikrobyggerier og produsenter av gårdsprodukter er overbevist om at det er hjertet ditt de må treffe for å få deg som kunde. De velger tone deretter.

Equinor og Aker har en saklig tone. DNB er litt saklige og men enda mer personlig. Volvat balanserer det saklige og det personlige. De skal selge, men er ekstra avhengig av troverdighet siden de skal inn og reparere kroppen din. 

Én tone er ikke riktig for alle. Den må speile selskapets identitet og verdier. Den må oppleves som ekte. Hvis ikke går det som med hipphopperen, Ola Halvorsen i Førstegangstjenesten.

Men vi elsker ham jo likevel.

Hjelp til å finne riktig tone? Ta kontakt.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

frode@kaafjeld.no
+47 900 72 863

Basecamp: Her og der
Oslo, Norge, Verden

Følg meg på: