Artikler

male employer gesticulating and explaining idea in light office

Gratis julebordstale

Til deg som er tom for ord: Ferdig julebordstale for CEO med plass til å fylle inn egne KPI-er. Passer for børsnotert selskap (biter kan også brukes av offentlig etat/direktorat) 

Kjære kolleger

Aller først vil jeg opplyse om at ikke er planlagt noen brannøvelser i kveld. Skulle festen likevel ta fyr, så har lokalet … rømningsveier, der og der og der (peker).

Selv om vi har mangfold som en del av vårt verdigrunnlag, ber jeg om forståelse for at jeg holder denne talen på norsk.

Jeg vil først sende en hilsen til dere som ikke er blant de 100 av oss som er valgt ut til å være her i dag, men som følger med fra hjemmekontoret. Bedre lykke neste gang! 

(applaus)

Bærekraft er den nye valutaen, som vi blir målt på både av eiere, styret og samfunnet rundt oss. Jeg er stolt over hvordan vi i 2021 har implementert dette i alle deler av virksomheten.

For det første har vi lagt til bærekraft som en av våre kjerneverdier. For det andre har HR-avdelingen utarbeidet et eget bærekraftstrategiprogram med KPI-er som hver og en av oss skal bli målt opp mot. Og for det tredje har kommunikasjonsavdelingen skrevet et eget avsnitt om bærekraft på hjemmesiden vår. 

(applaus)

Resultatet av dette folkens, er at vi nå har medarbeidere fra … land i konsernet, og på kontoret vårt i København er … legninger representert. Dermed kan vi med stolthet tikke av for denne KPI-en i vårt bærekraftstrategiprogram. 

(applaus)

«Bærekraft gjør seg ikke sjæl, det krever både krutt og tæl»

Kommunikasjonsavdelingen

2021 var krevende med mye usikkerhet på grunn av pandemien. Likevel går vi mot et rekordår med et resultat som ser ut til å bli … millioner høyere enn i fjor. Dette hadde ikke vært mulig uten dere. Det er et bevis på vår egen regjeringserklæring, et sterkere fellesskap, virker som det skal.   

(applaus)

Jeg vil også i denne sammenheng takke myndighetene for det generøse korona-tilskuddet. Jeg bøyer meg i støvet for økonomiavdelingen vår med … i spissen for utmerket arbeid med å navigere i alle krav og betingelser og likevel ende opp med full pott.  

(applaus)

Selv om de fleste har tilbragt neste all tid på hjemmekontoret dette året, har medarbeidertilfredsheten, litt overraskende, økt med … %. 

(applaus)

Likevel tipper jeg at alle ser frem til at vi i 2022 skal vende tilbake til kontoret og fellesskapet der. 

Men i dag skal vi kose oss. Det vi fortjener vi. Jeg nevner i den forbindelse viser at vi tar vårt samfunnsansvar på alvor og gjennom å donere ….. kroner og … øre til …. Da kan vi også tikke i vårt etikkmoralstyringsdokument.  

(applaus)

Så innser jeg dessverre at vi har brutt vårt mangfoldsopprop med kun å ha hjort på menyen. Som plaster på såret kan jeg berolige dere som er veganere eller vegetarianere eller hva nå heter med at kjøkkenet har lovet å lage noe ordentlig godt til dere også. 

(applaus)

For 2022 har vi, det vil si kommunkasjonsavdelingen, utviklet et nytt slagord. «Bærekraft gjør seg ikke sjæl, det krever både krutt og tæl». 

Er ikke det fint?

(alle sier ja)

Hørte ikke, er dere enige?

(Alle sier ja litt høyere.) 

Med det, en stor skål for dere!

 (alle skåler, applaus)

Takk for meg og takk for i år!

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

frode@kaafjeld.no
+47 900 72 863

Basecamp: Her og der
Oslo, Norge, Verden

Følg meg på: