Artikler

Photo by KoolShooters on Pexels.com

6 tips for årets julebrev

Pandemien vil trolig også sette sitt preg på årets julebrevproduksjon. Mange har fått enda mer å skrive om, i tillegg til at de fra sitt lune hjemmekontor også har fått mer tid til selve skrivearbeidet. Det er bare å glede seg – eventuelt stålsette seg – for det som kommer. 

Om man skulle driste seg til å gi noen råd til ambisiøse julebrevskrivere, uten å ta fra noen iveren eller gleden, så er det fristende nevne følgende:

  1. For det første; husk at coronarestriksjonene gjør at det i år kun er lov til å sende julebrev til inntil 10 personer, 8 personer hvis du bor i Oslo. 
  2. Ha i bakhodet at sosial isolasjon som følge av pandemirestriksjoner, kan ha gjort noe med din mentale helse. Dette vil potensielt kunne prege innholdet i julebrevet ditt. La derfor noen andre lese gjennom brevet før du sender det. 
  3. Ikke begynn brevet med; «Det har vært et spesielt år.» Prøv heller å unngå å nevne noe som har med corona å gjøre. Da får du oppmerksomhet og kanskje også respekt.
  4. Julebrevet er en fin anledning til å spre politiske og/eller religiøse ytringer, åpenlyst eller mellom linjene. Mottaker har garden nede og er velvillig innstilt der han sitter med julebrevet ditt foran seg. Gå ikke glipp av denne muligheten til å drive propaganda for dine hjertesaker. 
  5. Dette er året du kan skrive et veldig, veldig langt julebrev. Siden antall juleselskaper og juletilstelninger er sterkt begrenset og mange allerede har gått lei både av TV-serier og hverandre, vil de sluke julebrevet ditt fra A til Å.
  6. Husk at hvis du er blant alle dem som i år har meldt flytting til Bø i Vesterålen, bør julebrevet ditt også være poststemplet Bø i Vesterålen.   

Lykke til og god jul. 

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

frode@kaafjeld.no
+47 900 72 863

Basecamp: Her og der
Oslo, Norge, Verden

Følg meg på: