Pandemien vil trolig også sette sitt preg på årets julebrevproduksjon. Mange har fått enda mer å skrive om, i tillegg til at de fra sitt lune hjemmekontor også har fått mer tid til selve skrivearbeidet. Det er bare å glede seg – eventuelt stålsette seg – for det som kommer.
Om man skulle driste seg til å gi noen råd til ambisiøse julebrevskrivere, uten å ta fra noen iveren eller gleden, så er det fristende nevne følgende:
- For det første; husk at coronarestriksjonene gjør at det i år kun er lov til å sende julebrev til inntil 10 personer, 8 personer hvis du bor i Oslo.
- Ha i bakhodet at sosial isolasjon som følge av pandemirestriksjoner, kan ha gjort noe med din mentale helse. Dette vil potensielt kunne prege innholdet i julebrevet ditt. La derfor noen andre lese gjennom brevet før du sender det.
- Ikke begynn brevet med; «Det har vært et spesielt år.» Prøv heller å unngå å nevne noe som har med corona å gjøre. Da får du oppmerksomhet og kanskje også respekt.
- Julebrevet er en fin anledning til å spre politiske og/eller religiøse ytringer, åpenlyst eller mellom linjene. Mottaker har garden nede og er velvillig innstilt der han sitter med julebrevet ditt foran seg. Gå ikke glipp av denne muligheten til å drive propaganda for dine hjertesaker.
- Dette er året du kan skrive et veldig, veldig langt julebrev. Siden antall juleselskaper og juletilstelninger er sterkt begrenset og mange allerede har gått lei både av TV-serier og hverandre, vil de sluke julebrevet ditt fra A til Å.
- Husk at hvis du er blant alle dem som i år har meldt flytting til Bø i Vesterålen, bør julebrevet ditt også være poststemplet Bø i Vesterålen.
Lykke til og god jul.